رمز ارز ها

آیا ارز دیجیتال به زودی جای پول کاغذی را می گیرد؟

معرفی، تاریخچه و آینده ارزهای دیجیتال

 

آیا ارز دیجیتال به زودی جای پول کاغذی را می گیرد؟

آینده ارز دیجیتال

 

ارز دیجیتال

ارز­ دیجیتال که اکنون از آنها به عنوان پول الکترونیکی یاد می شود، محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. تا همین اواخر، استفاده از ارزهای دیجیتال خیلی مطمئن نبود و آن امنیت کافی را نداشتند. به هر حال با پیشرفت دنیای مجازی و به روی کار آمدن فناوری بلاک چین، دیگر نیازی نیست نگران امنیت آنها باشیم.  قرار است پول دیجیتال برای همیشه بازار دنیای امروز را تغییر دهد. 

نکته مهم این است که ارز دیجیتال تمام کارایی های پول های سنتی و رایج را دارد. شما می توانید بوسیله ارزهای دیجیتال هر نوع کالا و خدماتی را که در نظر دارید به راحتی خریداری نمایید. با استفاده از ارز دیجیتال می توانیم معاملات فوری و شفافی انجام دهیم. در حال حاضر، کشورهای زیادی تصمیم دارند تا طی دو سال آینده از نوعی ارز دیجیتال که مخصوص شهروندان خودشان است، رونمایی کنند.

ارز دیجیتال چیست؟

برخلاف پول های کاغذی، ارزهای دیجیتالی فقط در اینترنت وجود دارند. این شکل جدید از پول کاملاً نامحسوس است و شما نمی توانید آن را لمس یا احساس کنید. فقط در دنیای مجازی می توانید از آن استفاده کنید. صادر شدن، انتقال و ثبت آنها فقط بصورت دیجیتالی انجام می شود و معاملات انجام شده با این ارزها در هیچ دفتر حسابداری ای ثبت نمی شوند. پس، خرید یک لپ تاپ یا گوشی همراه قدرتمند و ایمن برای بررسی حساب های تان امر بسیار مهمی محسوب می شود.

مزایای ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال امنیت فراوانی دارند

 

ارز دیجیتال مزایای قابل توجهی دارد که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد. به عنوان مثال، کار با آنها به مراتب تمیز تر و راحت تر از پول های کاغذی است.

 تمام نقل و انتقال های انجام شده بوسیله ارز دیجیتال شامل هیچ کارمزدی نمی شوند و هر مقدار پول را که بخواهید می توانید بدون دادن کوچک ترین کارمزدی انجام دهید. یکی دیگر از مزایای ارزهای دیجیتال، شفافیت در پرداخت و ثبت آنی تراکنش های انجام شده به وسیله آنها است.

تاریخچه ارز دیجیتال

یک مهندس کامپیوتر آمریکایی به نام دیوید چوم برای اولین بار در سال 1983 ایده ارز دیجیتال را بیان کرد. چوم می گوید که تا سال 2990 ارزهای دیجیتال دنیا را تحت سلطه خود در می آورند و دیگر خبری از پول کاغذی نیست. او این نظریه را در سال 1983 بیان کرد. از ایده چوم در سال 1983 استقبال چندانی شد و همه او را مسخره کردند.

اولین استفاده عمومی از ارزهای دیجیتال در مقیاس گسترده در سال 1996 انجام شد. ارز دیجیتال ای گلد قبل از آنکه توسط مقامات دولتی در سال 2008 از کار بیفتد، میلیون ها کاربر از آن استفاده می کردند. بعد از سال 2008 یک سری جدید از ارزهای دیجیتال وارد بازار شدند.

در این برهه زمانی، همه ی ارزهای دیجیتال مشکلی بنام “دو بار قابلیت استفاده” را داشتند. سازندگان سعی داشتند با استفاده از روش هایی این مشکل را حل کنند. خب این مشکل چه بود؟ مشکل این بود که خریداران می توانستند به روش هایی دو مرتبه از ارز دیجیتال خود استفاده کنند و سر فروشندگان زیادی اینگونه به کالا رفت. حالا سازندگان سعی داشتند که این مشکل عجیب و درد سر ساز را حل کنند. این مشکل با عرضه اولین رمز ارز جهان یعنی بیت کوین حل شد.

بیت کوین

بیت کوین

بیت کوین تغییری در تئوری مالی بازار ایجاد کرد. برای اولین بار در تاریخ ، پول دیجیتال سه کارکرد اصلی پول های کاغذی را داشت. ما حالا شاهد این بودیم که خرده فروشی ها و صرافی ها، بخش مخصوصی برای ارزهای دیجیتال تدارک دیده اند. از مزایای دیگر ارزهای دیجیتال این بود که آنها هر روز به اندازه مشخصی چاپ می شدند و حسابرسی آنها به راحتی انجام پذیر بود.

قیمت بیت کوین در سال 2017 افت شدیدی پیدا کرد. در این دوران،ارزش هر بیت کوین به زیر بیست هزار دلار رسید. قسمتی از این افت بخاطر ورود ارزهای دیجیتال تازه ای در بازار بود. حالا دیگر بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت کوین نبود. سازندگان بیت کوین تصمیم گرفتند که یک سری ارز جانبی دیگر وارد بازار کنند تا این افت جبران شود. در این موقع بود که بیت کوین کش به بازار عرضه شد.

امروزه، شاهد هزاران ارز دیجیتال هستیم. اکثر ارزهای دیجیتال به شبکه لایتنینگ مجهز نیستند و تنها بیت کوین و چند ارز دیگر از این شبکه استفاده می کنند. این پروتکل از کانالهای پرداخت خصوصی استفاده می کند و به همین خاطر کار با آن بسیار امن تر است.

 بانک مرکزی ارز دیجیتال (CBDC)

به لطف فناوری بلاک چین حالا اکثر بانک های مرکزی جهان مشغول به خرید و فروش ارز دیجیتال کرده اند. بانک های مرکزی ارز دیجیتال مخصوص خودشان را هم دارند و این ارز برخلاف بیت کوین از قابلیت ردیابی دی ال تی استفاده می کند. این فناوری به بانکداران مرکزی این اجازه را می دهد تا عرضه پول را به روشی مشابه سیستم فعلی ارزهای بی پشتوانه موجود صادر و آنها را کنترل می کنند.

در حال حاضر چند کشور بزرگ آمادگی خود را برای استفاده بیشتر از ارزهای دیجیتال بیان کرده اند. تا به امروز ، روسیه ، هند ، اروگوئه ، انگلیس و سوئد ارز دیجیتال مخصوص خودشان را معرفی کرده اند. البته آنها اعلام کرده اند که قصد دارند از ارز دیجیتال برای تامین ارز بی پشتوانه استفاده کنند و هنوز برنامه برای تبدیل آن به ارز رایج کشور ندارند.

در آینده ای نزدیک، می بینیم که کشورهای زیادی دیگر آنقدر از پول کاغذی استفاده نمی کنند. مطالعات نشان داده است که مصرف کنندگان همانطور که بدون نگرانی از کارت های اعتباری استفاده می کنند مشکلی هم با استفاده از ارزهای بی پشتوانه ندارند. اگر افکار عمومی در این جهت به حرکت خود ادامه دهد ، مطمئناً به زودی ارزهای دیجیتال کنترل درصد زیادی از بازار را در اختیار می گیرند.

آینده ارزهای دیجیتال

آینده در اختیار رمز ارزها قرار دارد

با توجه به وضعیت فعلی جهان ، به زودی ارزهای دیجیتال جای پول کاغذی را در معاملات زیادی می گیرند. زیرساخت های این جایگزینی فراهم شده و اکثر کشورها آماده این تغییر شگرف هستند. علاوه بر این ،به لطف ویروس کرونا مردم بیشتری به استفاده از ارزهای دیجیتال روی آورده اند. با پیشرفت اینترنت و آمدن 5G خرید و فروش ارزهای دیجیتال خیلی خیلی بیشتر می شود. در حال حاضر، بیت کوین با ارزش ترین ارز موجود در بازار است و با اینکه نسبت به گذشته ارزش آن خیلی افت کرده اما هنوز در صدر جدول رده بندی قرار دارد.

 

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.