رمز ارز ها

پشتوانه بیت کوین چیست؟

آیا بیت کوین پشتوانه ای مثل طلا دارد؟

 

پشتوانه بیت کوین چیست؟

 

آیا برای شما این سوال پیش آمده است که پشتوانه بیت کوین چیست؟ در واقع پشتوانه بیت کوین هوا است اما خیلی چیز بدی نیست. مانند بیشتر ارزهای مدرن ، بیت کوین توسط طلا یا سایر کالاهای گرانبها پشتیبانی نمی شود. به تعبیری ، ارزش بیت کوین براساس استفاده ما از این ارز دیجیتال تعیین می شود. همین امر در مورد دلار آمریکا ، پوند انگلیس و یورو اتحادیه اروپا و تقریباً در مورد سایر ارزهای مدرن دیگر هم وجود دارد. از لحاظ تاریخی تا 15 آگوست 1971 بیشتر ارزها توسط کالایی پشتیبانی می شدند.  این کالا معمولاً طلا یا نقره بود. در واقع قبل از اختراع پول کاغذی بیشتر ارزها سکه های ساخته شده از فلزات گرانبها بودند. بعلاوه تا بعد از جنگ جهانی دوم و تا سال 1971 ، بیشتر کشورهای جهان تحت توافقنامه برتون وودز فعالیت می کردند و ارزها توسط طلا پشتیبانی می شدند.

توافقنامه برتون وودز

 

توافقنامه برتون وودز در واقع مبنای سیاست های مالی سنتی بود که در حال حاضر خبری از آنها نیست. بر اساس سیستم برتون وودز ، بانک های مرکزی می توانستند طلا را با یکدیگر معامله کنند و ارزها به ارزش طلا بستگی داشتند و اینگونه ارزششان تعیین می شد. وقتی نرخ ارز متصل باشد یعنی اینکه مقدار آن توسط یک سیستم کنترل می شود اما بیت کوین اینگونه نیست و پشتوانه بیت کوین داد و ستدهای مردم می باشد به همین خاطر کسی نمی تواند آن را کنترل کند. خب برگردیم سر بحث قبلی مان بنابراین اگر شما دلار آمریکا بخرید. این مقدار برابر است با مقداری پوند در انگلیس اما بیت کوین اینگونه عمل نمی کند. تنظیم این ارزش ها توسط سیاستمداران انجام می شود آنها بر روی این فاصله ارزشی کنترل دارند اما پشتوانه بیت کوین معامله گران هستند. سیستم برتون وودز برای کاهش نوسانات ارزی که در دهه های 1920 و 1930 طراحی شده بود . در این دوره نرخ ارزها مدام تغییر می کرد و به هیچ وجه ثبات نداشتند. این امر باعث بی ثباتی بین المللی شد و باعث ایجاد یک رکود اقتصادی عظیم در سر تا سر جهان شد و بعد از رکود هم شاهد جنگ جهانی دوم بودیم که شرایط را بدتر از آنچه که بود کرد. در حالی که سیستم برتون وودز مدتی به خوبی کار کرد ، اما در نهایت باعث اختلال در سیستم خود شد. پشتوانه بیت کوین هیچ چیز نیست به همین خاطر چنین اختلالی در شبکه اش به وجود نمی آید. در اینجا نقش توافقنامه برتون وودز به پایان رسید و ارزهای فیات جایگزین این توافقنامه شدند.

ارزهای فیات

بیت کوین

 ارزهای فیات به سرعت باعث ایجاد ثبات در بازار شدند. اما بعد از پایان دهه 1960 مشخص شد که برتون وودز مشکلات زیادی را به وجود آورده است. از جمله بزرگترین عیبها ارزش زیاد دلار آمریکا بود. این امر باعث اختلال در تجارت بین الملل شد. به همین دلیل ، در میان دیگران ، دولت ها تصمیم گرفتند که توافق را کنار بگذارند و به جای آن از ارزهای “فیات” استفاده کنند. اساساً ، ارز فیات یک ارز شناور آزاد است که هیچ نوع کالایی از آن پشتیبانی نمی کند و کمی با بیت کوین شباهت دارد اما پشتوانه بیت کوین معاملات هستند (برخلاف ارزهای فیات که معمولا دولت ها و سیاست های شان پشتوانه آن ها هستند). در گذشته دلار یا ارزهای دیگر شما به مقدار معینی از طلا یا کالای دیگری ارزش داشتند. در عمل  تجارت دلار با طلا بسیار محدود بود و دلار وابستگی بسیار زیادی به قیت طلا داشت. اکنون دلار دیگر هیچ وابستگی ای به طلا ندارد. البته شما هنوز می توانید با دلار خود طلا بخرید اما ارزش آنها مستقل از یکدیگر است. اکثر ارزهای اصلی نیز به یکدیگر متصل نیستند. در بازار ارزهای دیجیتال هم همین خبر است با این تفاوت که آزادی معاملاتی بیشتری وجود دارد و پشتوانه ارزها آنقدر مهم نیست. پشتوانه بیت کوین که تقریبا هیچ چیزی نیست و پشتوانه اتریوم هم یک شرکت می باشد. همین اتفاقات باعث شد که دیگر نرخ تمامی ارزهای جهان به دلار بستگی نداشته باشد. چند سال پیش ، یک یورو معادل با 1.4 دلار آمریکا بود. حالا؟ یک یورو معادل 1.13 دلار است.

 آیا پشتوانه ارزهای فیات مانند پشتوانه بیت کوین است؟

داد و ستد بیت کوین پشتوانه آن است

مانند دلار و یورو ، بیت کوین و اکثر ارزهای دیجیتال نیز تا حدودی فیات محسوب می شوند. آنها اجازه شناور شدن در بازار را دارند و ارزش آنها را بازار تعیین می کند. همانطور که در بالا اشاره کردیم اصلی ترین پشتوانه بیت کوین، کاربران هستند. برخلاف ارزهای سنتی فیات ، چندین عامل اساسی وجود دارد که نشان می دهد که با اینکه پشتوانه بیت کوین تقریبا هیچ چیزی نیست اما کاملا قابل اطمینان است. اول اینکه ، بیت کوین باید از طریق رایانه استخراج شود و این کار مستلزم صرف وقت و هزینه است. با گران شدن هزینه استخراج بیت کوین ، احتمالاً ارزش بیت کوین به آرامی افزایش می یابد. دوم اینکه در حالی که دولت ها می توانند در هر زمان عرضه پول خود را افزایش دهند ، بنابراین ارزش واحدهای ارزی شان را کاهش می دهند. اما میزان عرضه بیت کوین دقیقاً تنظیم شده است و تعداد بیت کوین هایی که در بازار وجود دارد مشخص است به همین خاطر با اینکه پشتوانه بیت کوین باد هوا است اما  این ارز دیجیتال دچار تورم نمی شود. هیچ دولت و شرکت خاصی روی این ارز دیجیتال کنترل ندارد یک ارز آزاد و مستقل است. در واقع بعد از توافقنامه برتون وودز تقریبا پشتوانه معنایی ندارد و دیدیم که زمان قدیم طلا بود اما فایده ای نداشت پس نگران پشتوانه بیت کوین نباشید. در عوض ، درک عمومی و سیاست های اقتصادی محور آن ارز اهمیت دارد. پول ارزش دارد زیرا معتقدیم ارزش دارد. این در مورد دلار ، یورو ، پوند و بله حتی بیت کوین نیز صادق است. می توانیم پول خود را با کالا معامله کنیم.

جایگاه بیت کوین

 

اکنون بسیاری از خرده فروشان بیت کوین را بجای ارزهای فیات قبول می کنند. در واقع ، هنگام ارزیابی ارزهای جدید و تازه ای مانند بیت کوین متوجه می شویم مقیاس پذیری ، توانایی خرید کالاها و خدمات ، تاریخچه معاملات و تعداد کاربران بدون شک بهترین شاخص های تعیین ارزش یک ارز می باشند. آیا مردم از آن برای خرید کالا استفاده می کنند؟ آیا جامعه کاربران آن بزرگ، پایدار و جا افتاده است؟ برای بیت کوین ، پاسخ تمامی این سوالات بله است. بسیاری از مردم تصور می کنند که بیت کوین بیشتر برای سرمایه گذاری مناسب است تا خرید کالا. دلیل این تصور این است عده ای باور دارند که قیمت بیت کوین روز به روز افزایش می یابد با اینکه پشتوانه بیت کوین تقریبا هیچ چیزی نیست. انتظار می رود که با گذر زمان از ارزش ارزهای فیات کاسته شود. احتمال می رود که ارزهای دیجیتال جای ارزهای فیات را بگیرند. به عنوان مثال پوند انگلیس بعد از خروج از اتحادیه اروپا مقدار زیادی از ارزش خود را از دست داده است. به همین خاطر می توان گفت که شاید پشتوانه واقعا اهمیت زیادی نداشته باشد.

 

در همین زمینه مطالعه نمایید:آینده ارزهای دیجیتال از زبان بزرگان

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.