بورس ایرانرمز ارز هاروانشناسی معامله گریمدیریت فردیمدیریت مالی

چگونه ترس و استرس خود را در هنگام معامله گری برطرف کنیم؟

مدیریت استرس و هیجان در معامله گری

 

چگونه ترس و استرس خود را در هنگام معامله گری برطرف کنیم؟

 

در این مقاله سعی داریم به روش های مقابله با ترس و استرس در هنگام معامله گری در بازارهای مالی مختلف از جمله بورس بپردازیم.

قبل از اینکه وارد معامله گری شوید، از نظر ذهنی تمام ضررهای احتمالی را بپذیرید

یکی از روانشناسان مشهور بازار به نام مک کال که تا به امروز فعالیت های زیادی در رابطه با روانشناسی بازار سهام انجام داده است می گوید: در ژاپن قدیم، سامورایی ها قبل از اینکه وارد جنگ شوند کاملا مرگ را می پذیرفتند و از همه مهمتر اینکه آن را اتفاقی کاملا عادی قلمداد می کردند. با این کار شجاعت آنها برای جنگیدن بیشتر می شد و جسور تر می شدند و هنگام مقابله با دشمن دیگر ترس و استرس زیادی نداشتند. از آنجایی که آنها می دانستند قرار است کشته شوند، تمام تلاششان را می کردند که این اتفاق رخ ندهد. اگر شما می خواهید یک معامله گر حرفه ای باشید، باید مانند یک سامورایی فکر کنید. یعنی اینکه بپذیرید که ممکن است یک معامله برای شما ضرر داشته باشد. اگر برای چنین لحظه ای برنامه ریزی کنید، اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهید کرد و از اشتباهات خود درس می گیرید و در ضمن ترس و استرس دیگر مانع پیشرفت شما نمی شود.

ترس و استرس در معامله گری

حواس خود را متمرکز کنید

یکی دیگر از توصیه های مک کال برای مقابله با ترس و استرس در هنگام معامله گری این است که شما باید هر روز تمرین نفس عمیق را انجام دهید. با این کار آرامش بیشتری پیدا می کنید و بهتر می توانید بر احساسات خود غلبه کنید. مک کال می گوید که من همیشه قبل از رفتن به روی آنتن این کار را انجام می دهم تا آرامش بیشتری داشته باشم.

به احساس خود اعتماد داشته باشید

گاهی اوقات ندای درون شما می گوید که سهمی را بفروش تا قیمت آن پایین نیامده است. گاهی اوقات این ندا کاملا درست است و اگر شما از استراتژی معاملاتی خود مطمئن نیستید، بد نیست هرازگاهی به آن گوش فرادهید. به گفته مک کال بر اساس تحقیقات دانشگاه کمبریج انگلستان چهل و پنج درصد از معامله گران تازه کار هنگامی که به ندای درونی خود گوش کرده اند، پشیمان نشده و ضرر نکرده اند. به عنوان یک معامله گر نباید فقط به ابزار تکیه کنید. شما باید با آزمون و خطا به یک استراتژی معاملاتی درست برسید و زمانی که به چنین استراتژی ای دست یافتید بهتر است که خیلی به نداهای درونی خود گوش فرا ندهید چون حالا آنها دیگر کمکی نمی کنند و فقط باعث می شوند که شما از مسیر درست خارج شوید. پس برای مقابله با ترس و استرس بازار بهتر است با آزمون و خطای احساسات خود به یک استراتژی معاملاتی درست برسید. اگر یک استراتژی درست پیدا کنید، ترس و استرس شما تا حد زیادی کاهش می یابد.

اضطراب در معامله گری

برای کاهش ترس و استرس، موفقیت را در ذهن خود رسم کنید

مثبت اندیش باشید. برای کاهش ترس و استرس، موفقیت را در ذهن خود تصور کنید. شاید رسیدن به این موفقیت سال ها زمان ببرد اما نباید هیچ وقت ناامید شوید و دست از تلاش کردن بردارید. اگر در همان اول بگویید که این معامله هم با شکست مواجه می شود، دیگر اعتماد به نفس خود را از دست می دهید و ترس و استرس در خود ایجاد می کنید. این ترس و استرس جلوی پیشرفت شما و رسیدن به موفقیت را می گیرد پس مثبت اندیش باشید و موفقیت را ذهن خود رسم کنید.

زیاد به آینده فکر نکنید

زیادی به آینده فکر نکنید

انجام تحلیل های اضافی باعث افزایش ترس و استرس شما می شود و شما دیگر به مهارت ها و ابزارهای خود اعتماد ندارید. اگر زیادی به آینده فکر کنید تمرکز خود را از دست می دهید و دیگر نمی توانید به معامله فکر کنید. به نتیجه معامله فکر نکنید، در عوض به درسی که از هر معامله می آموزید اهمیت بدهید. درس های گذشته را همیشه در خاطر داشته باشید اما نگذارید که اشتباهات گذشته ذهن شما را مشغول کنند. اگر ذهنتان درگیر شود، تمرکز خود را از دست می دهید و ترس و استرس سراغتان می آید. اگر ترس و استرس وجود شما را فرا بگیرد، دست به انجام معامله های اشتباه می زنید. در نهایت شما باید در حال زندگی کنید، مدام به گذشته و آینده فکر نکنید.

هرگز کاری را نیمه تمام رها نکنید

تمامی معامله گران موفق اهداف ذهنی خود را تا آخر ادامه می دهند و کامل می کنند. آنها به خاطر اتفاقاتی که در طول مسیر افتاده است، هدف خود را نیمه تمام رها نمی کنند. اگر شما شجاعت انجام معامله را داشته اید پس باید تا آخر به مسیر خود ادامه دهید. اگر این ذهنیت را داشته باشید دیگر ترس و استرس بر شما غلبه نمی کند و مانع رسیدن اهداف شما نمی شود. یک معامله گر حرفه ای همیشه برنامه منظمی دارد که به آن پایبند است. او هرگز برنامه خود را نیمه کاره رها نمی کند. اگر قبل از انجام معامله ای شک دارید آن را انجام ندید اما فراموش نکنید که نباید اجازه دهید که این احساس شما را تبدیل به فردی کند که همیشه در مورد هر معامله ای شک دارد. بالاخره تنها راه موفق شدن و کسب سود از بازارهای مالی، انجام معامله است نه دوری از آنها. با اعتماد به نفس وارد انجام معامله شوید و اگر هم شکست خوردید نگذارید این شکست بر شما غلبه کند. ترس و استرس خود را هم تا حد ممکن کاهش دهید تا با تمرکز بیشتری این کار را انجام دهید. 

 

در همین زمینه مطالعه نمایید:صبر، مهمترین عامل موفقیت در بازارهای مالی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن